Vine va continua ca o aplicatie pentru camera foto de pe telefoane

Vine, una din cele mai populare platforme de socializare pentru o anumită perioadă, dezvoltată de Twitter, va avea parte de continuitate până la urmă.

După cum probabil ştiţi, serviciul lansat de Twitter în 2013 a fost închis în luna octombrie a acestui an. Încă mai este prin preajmă, clipurile urcate de utilizatorii din întreaga lume fiind în continuare disponibile online, doar că nu mai pot fi încărcate alte clipuri.

Se pare, însă, că lucrurile nu se opresc aici pentru Vine. Creatorii platformei tocmai au anunţat că din luna ianurie, Vine va reveni pe terminalele mobile ca o aplicaţie pentru cameră. Se va numi simplu "Vine Camera". Tot ce va face este să limiteze durata filmării la cele 6 secunde, deja consacrate, pentru clipurile video, dar partajarea lor nu se va mai face prin Vine, ci direct pe Twitter. Clipurile vor putea fi, de asemenea, descărcate pentru a putea fi vizualizate offline. Totodată, cei care au clipuri pe Vine vor putea să le descarce prin intermediul aplicaţiei.

Se pare că o parte dintre clipurile urcate pe Vine.co, mai precis, cele mai recente vor fi transferate către Twitter, într-o librărie.

Este o metodă ciudată aleasă de creatori şi de Twitter să menţine "brandul" Vine în viaţă, dar cel mai probabil fani acestui serviciu se vor bucura chiar şi cu atât.