Prognoza meteo: un nou val de căldură loveşte România. Ce temperaturi se anunţă, de când se răcoreşte

Valul de căldură şi disconfortul termic vor fi în creştere în toată ţara, avertizează meteorologii. Chiar şi în sudul ţării, unde nu a fost emisă atenţionare de cod galben, temperaturile vor atinge 36 de grade la umbră.

Astfel, până duminică, 23 iulie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade Celsius.

În Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară , iar temperaturile maxime vor urca spre 37 — 38 de grade Celsius. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Meteorologii avertizează că în regiunile nordice, vestice, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Sâmbătă, în sudul ţării, mercurul din termometre va urca până la 35 de grade la umbră. “Prima parte a săptămânii viitoare va fi cu temperaturi mult mai suportabile, cu instabilitate atmosferică", spune Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

citeste totul despre: calarasi anm meteorologi canicula caldura temperaturi val vreme prognoza meteo 1 share Tweet 1 Live 1 vizitatori citesc articolul în acest moment 0 (0 voturi)