Marea Britanie interzice fumatul în maşinile în care sunt şi minori

O lege care le interzice fumătorilor să-şi aprindă ţigara în maşină în prezenţa unui minor intră în vigoare la 1 octombrie în Regatul Unit, pentru a se evita ca minorii să devină fumători pasivi,

O lege care le interzice fumătorilor să-şi aprindă ţigara în maşină în prezenţa unui minor intră în vigoare la 1 octombrie în Regatul Unit, pentru a se evita ca minorii să devină fumători pasivi, relatează EFE.

Legea, ale cărei dispoziţii sunt obligatorii în cazul tuturor maşinilor private, îi va sancţiona pe fumătorii care o încalcă - şofer sau pasager - impunându-le o amendă de 50 de lire (67 euro).

Această măsură este asemănătoare celei care a intrat deja în vigoare în Ţara Galilor şi are scopul de a-i proteja pe tinerii cu vârste sub 18 ani împotriva fumului de ţigară, care cauzează numeroase boli.

Potrivit Fundaţiei pulmonare britanice (British Lung Foundation, BLF), în fiecare săptămână peste 430.000 de copii sunt expuşi în mod pasiv fumului în maşini.

Camera Comunelor a aprobat un amendament pe această temă în 2014, cu 376 voturi pentru şi 107 împotrivă.

În ultimii ani, Regatul Unit a luat mai multe măsuri în lupta împotriva tutunului, precum interzicerea fumatului la locul de muncă sau în locuri publice închise.AGERPRES