Liceul de un milion de euro, construit drept „garanţie“ a unei ţepe chinezeşti, a început să se degradeze

Amăgit de un zvon care dădea mai mult ca sigură construirea unei fabrici de electrice şi electronice din Dărmăneşti, fostul primar a construit, cu bani de la Banca Mondială, un liceu tehnologic în valoare de un milione de euro, în 2012, care nu a fost folosit până astăzi. Chinezii de la Panda Electronics urmau să investească la Dărmăneşti 180 de milioane de euro creaând şi 2.500 de locuri de muncă, însă, totul a fost doar o "ţeapă chinezească". Primăria din Dărmăneşti a construit un liceu pentru a şcoli forţa de muncă pentru viitoarea fabrică de electrice şi electrocasnice a chinezilor de la Panda Electronics, dar, pentru că investiţia nu s-a materializat, Liceul tehnologic din Dărmăneşti, pentru care s-a cheltuit un milion de euro prin Banca Mondială, zace nefolosit de mai bine de doi ani.

“Liceul este construit în proporţie de 95%. Mai este nevoie de mici finisaje şi mici ajustări pe ici pe colo. Vor învăţa aici nu numai elevii din comună. Chiar am fost întrebat de curând de cineva din Moreni dacă poate să vină şi copilul lui să studieze aici la Dărmăneşti şi i-am spus că vor avea acces toţi cei care doresc să lucreze în acest domeniu al electronicii. ”, declara pentru Adevărul , Gheboianu Matei, edilul şef al localităţii. Peste 90% din producţia de electronice de la Dărmăneşti ar fi urmat să fie destinată exportului, în toată Europa, Rusia, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Peste 3.600 de CV-uri au fost depuse în urmă cu şapte ani la primăria Dărmăneşti . Atunci, autorităţile musteau de fericire că un investitor atât de puternic îşi anunţa prezenţa în acest col de Europă. Au fost anunţate şi câteva cifre care ar fi făcut invidios orice primar din România: fabrică întinsă pe sute de hectare, şapte milioane de unităţi pe an, însemnând televizoare LED şi LCD, calculatoare, laptopuri sau tablete. Mai marii judeţului spun că totul a fost o gogoaşă electorală aruncată de şefii de la acea vreme. SOLUţIA - CENTRU ISU Pentru că liceul nefolosit a început să se degradeze, deputatul PNL de Dâmboviţa, Cezar Preda, a precizat că îi va cere lui Arafat să „Eu cred că trebuie să-i găsim o utilitate. Cum adică, facem lucrări, construcţii pe care le uităm, ce înseamnă asta?”, a spus liberalul. Cezar Preda a spus că este decis să-l abordeze pe secretarul de stat Raed Arafat pentru a deschide acolo un centru ISU sau o şcoală de perfecţionare pentru cadrele medicale, fiind şi aproape de Ploieşti. PE ACEEAŞI TEMĂ: INVESTIŢIE CU VEDERE SPRE VIITOR În Dărmăneşti a răsărit un liceu tehnologic, ce va asigura forţă de muncă pentru chinezii de la Panda Electronic GALERIE FOTO FOTO „Ţin legătura cu ei prin SMS“. Primarul din Dărmăneşti are speranţe că fabrica de electronice de 180 de milioane de euro „va apărea"

citeste totul despre: targoviste darmanesti fabrica electronice investitii panda electronics chinezi 6 share Tweet 18 Live 18 vizitatori citesc articolul în acest moment 0 (0 voturi)