Facebook testeazaƒ introducerea convorbirilor audio pentru grupuri pe PC-uri

Se pare că Facebook încearcă să îmbunătăţească secţiunea de chat pentru versiunea web, oferind utilizatorilor de PC să folosească funcţia de apelare audio chiar şi pentru discuţiile de grup.

Potrivit celor de la TechCrunch, reţeaua de socializare a ales un grup restrâns de utilizatori acces la această nouă funcţie. Nu a fost ales un grup anume ci a fost făcut disponibil aleatoriu, aşa că încercaţi în căsuţele de dialog pentru grupurile pe care le-au făcut în chat şi vedeţi dacă vă apare butonul pentru apeluri de voce. Dacă nu aveţi făcut un grup pur şi creaţi unul. Dacă butonul este prezent în partea de sus a casetei de dialog apăsaţi şi vedeţi dacă îi apelează pe cei selectaţi pentru grup. Astfel, Facebook încearcă să introducă conversaţii reale prin intermediul chatului disponibil din versiunea pentru calculatoare.

Funcţia este deja disponibilă pentru aplicaţia mobilă Facebook Messenger încă din primăvară, mai exact în luna aprilie, dar se pare că pentru versiunea web lucru pare că a fost, fie mai complicată, fie nu chiar atât de importantă pentru Facebook. Deocamdată, nu sunt informaţii despre câte persoane pot participa la aceeaşi conversaţie printr-un grup creat de pe PC. Messenger suportă până la 50 de participanţi la aceeaşi conversaţie.

Facebook ar putea face, în sfârşit, concurenţă directă serviciului Skype care permite deja aşa ceva pe calculatoare. Dacă nu mă înşel, inclusiv anticul Yahoo! Messenger, pe care nu l-am mai folosit de cel puţin 8 ani, permitea crearea de conferinţe audio, aşa că Facebook nu va aduce nimic nou pentru piaţă, doar ceva util pentru utilizatori săi.