Continental AG ar putea prelua o participatie in serviciul de navigatie HERE

Continental AG, al doilea mare producaƒtor european de componente auto sŸi anvelope, negociazaƒ achizitionarea unei participatii de 8-10% în serviciul de geolocatie sŸi navigatie HERE, fosta divizie a Nokia, sustine revista germanaƒ Manager Magazin, citând surse care au dorit saƒ-sŸi paƒstreze anonimatul. Potrivit acestora, discutiile sunt aproape de final sŸi un contract ar putea fi semnat în septembrie. Reprezentanţii Continental au anunţat că nu comentează speculaţiile din presă. BMW şi diviziile de lux ale Daimler şi Volkswagen (Mercedes-Benz şi Audi) au achiziţionat în 2015 HERE cu suma de 2,8 miliarde de euro, pentru a crea o alternativă la serviciul similar oferit de Google.

Anul trecut, companiile chineze NavInfo şi Tencent, precum şi Fondul Suveran de Investiţii din Singapore, au preluat o participaţie de 10% în HERE.

Printre producătorii auto interesaţi să investească în HERE se află şi Ford, discuţiile fiind într-un stadiu avansat, a anunţat Manager Magazin.

HERE, o companie cu 6.454 de angajaţi, furnizează serviciul de geolocaţie şi navigaţie pentru aproape 200 de ţări, în peste 50 de limbi. Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzinele din Timişoara, Sibiu şi Braşov, aminteste agerpres .