BCR Banca pentru Locuinte are un nou vicepresedinte

Consiliul de Supraveghere al BCR Banca pentru Locuinte /BCR BpL/ l-a numit pe Arion Negrilaƒ în functia de vicepresŸedinte de risc sŸi membru al Comitetului Executiv al BCR BpL, urmând ca numirea saƒ facaƒ obiectul aprobaƒrilor normative necesare, potrivit unui comunicat al baƒncii. El îl înlocuiesŸte pe Erwin Bernhard, al caƒrui mandat se apropie de final. Recent, Arion Negrilă a administrat implementarea Programului Basel III/IRB şi a desfăşurat activităţi de redresare, soluţionare şi de suport în elaborarea Strategiei de Management al Riscurilor la nivelul Grupului BCR.

Arion Negrilă are peste 20 de ani de experienţă în cadrul Grupului BCR, din care 13 în funcţii de management, timp în care şi-a consolidat traseul carierei în managementul strategic al riscurilor, analiza de portofolii şi raportarea riscurilor, definirea de ratinguri şi parametri de risc, regulamente de creditare, administrarea de capital şi guvernanţă normativă. Are un doctorat în administrarea riscurilor bancare la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi este lector la Institutul Bancar Roman, unde predă despre managementul riscurilor, reglementări de risc ale BNR şi europene, procese interne de evaluare a adecvării capitalului (ICAAP).

'Ne bucurăm că Arion Negrilă se alătură Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe. Vasta sa experienţă va fi un atu important pentru dezvoltarea sustenabilă a băncii. Credem în misiunea noastră de a oferi educaţie şi soluţii financiare clienţilor noştri, pentru a îmbunătăţi condiţiile locative din România. De aceea, suntem convinşi că BCR Banca pentru Locuinţe poate ajuta sute de mii de români să traiască în locuinţe mai bune şi să beneficieze de tot confortul necesar, împreună cu familiile lor', a declarat Adriana Jankovicova, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BCR Banca pentru Locuinţe.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri şi 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 513 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, are 46.700 de angajaţi care deservesc 15,9 milioane de clienţi în cadrul a 2.700 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul T3 din 2016, Erste Group deţinea active totale în valoare de 206,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,18 miliarde de eur, precum şi un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%, informeaza agerpres .