Horoscop Varsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Semn de aer fix (stabil), masculin (extrovertit), guvernat de planetele Saturn si Uranus
Verbul reprezentativ: "a sti"
Caracteristica dominanta: clarviziunea
Atuurile: intuitia
Piatra pretioasa: ametist
Culorile norocoase: turcoaz, argintiu
Ziua norocoasa: miercuri
Numerele norocoase: 4, 8
Locurile norocoase: metropolele

Nativul Varsator este umanistul, filantropul si vizionarul zodiacului. Spre deosebire de cele 3 semne anterioare, preocupate sa afle cat mai multe despre oameni, Varsatorul isi concentreaza atentia indeosebi asupra institutiilor sociale pe care incearca sa le faca sa functioneze asa cum trebuie. Este foarte prietenos si va incerca tot timpul sa isi largeasca cercul de cunostinte.

Varsatorul crede (pe buna dreptate) ca menirea lui este de a-si impartasi ideile stralucite pentru a face lumea sa progreseze. Desi constiincios si stralucitor, este nerabdator si intolerant fata de cei care nu-i accepta modul de a gandi. Perseverent si tenace, Varsatorul este capabil de un efort continuu si sustinut pentru a-si fructifica ideile, adesea fiind incapatanat si refuzand sa abandoneze lupta. Este independent si individualist, reusind sa se detaseze de toate problemele care i-ar provoca un stres major. Cu toate ca este un pacifist inascut, uneori este crud si cinic cu oamenii care nu sunt de acord cu el.
In cadrul zodiacului, semnul Varsatorului este opus Leului, simbolul placerii de a trai. Dar, in timp ce Leul se concentreaza asupra placerii si confortului personal, Varsatorul isi va dedica timpul si ideile celorlalti, filantropia fiind cuvantul care il defineste cel mai bine. In nici un caz nu va trata preferential o anumita persoana, ci va incerca sa coopereze cu grupuri cat mai mari de oameni.

Varsatorul este dominat de planetele Uranus si Saturn. In mitologia romana Staurn reprezenta puterea suprema, tatal tuturor divinitatilor. El era simbolul disciplinei, simtului responsabilitatii, eficientei. Atat Varsatorul cat si Capricornul sunt dominate de Saturn, primul reprezentand aspectul masculin iar cel de-al doilea pe cel feminin. Ambele semne zodiacale sunt dispuse la un efort sustinut pentru a-si atinge scopurile, dar Varsatorul vrea sa isi transpuna visurile in realitate, fiind ceva mai idealist, in timp ce Capricornul este dispus sa munceasca din greu numai pentru a-si consolida statutul social, pentru a ajunge la putere.

Uranus era cel mai batran dintre zei si totodata cel mai intelept.
Uranus era asociat si cu ideea de progresm de clarviziune, asa ca nu e de mirare ca toate acestea se regasesc in nativul acestei zodii. S-ar putea spune ca unii dintre nativi sunt "nebuni geniali", dar este sigur ca deopotriva sunt imprevizibili, neconventionali, dar adesea haotici si lipsiti de perseverenta.

Fiind un semn de aer, nativul Varsator, va incerca sa analizeze lumea, nu sa actioneze sau sa-si exteriorizeze emotiile. Extrem de inteligent, Varsatorul are un portofoliul de idei de la care nu se abate niciodata si dovedeste o remarcabila usurinta de a le comunica celor din jurul lui. Cu toate ca este tolerant si are o larga viziune asupra vietii, cateodata devine enervant pentru ca se obstineaza sa-si sustina punctul de vedere. Original, chiar excentric, se plictiseste de moarte daca e silit sa se concentreze asupra detaliilor. Ii place sa experimenteze, sa reformeze dar este foarte rezervat in relatiile cu cei care nu vad motivul actiunilor lui.

Individualist, independent si mare iubitor de libertate, poate deveni un rebel nestapanit, daca nu stie sa isi foloseasca toate calitatile incontestabile. Iubeste cu pasiune si uraste cu aceeasi intenstate, asa ca deseori poate fi caracterizat drept un individ incapatanat si intolerant. Este atras de tot ce e nou, original, fiind pasionat de astrologie,  si de tot ce se poate incadra in termenul "ocultismul". Pentru el e mai usor sa iubeasca mai multi oameni decat sa isi dedice intreaga energie unei singure persoane, si din acest motiv pare rece si incapabil de a se implica intr-o relatie sentimentala.

Dar nativul Varsator este afectuos, sociabil si iubeste cu disperare viata. Este persuasiv si se face imediat simpatizat in orice fel de societate. Ii place sa traiasca la intensitate maxima, dar cateodata se supraapreciaza, este egocentric si prea bombastic. Crede ca menirea lui in viata este de a descoperi adevarata personalitate a celorlalti, pentru a-i ajuta sa progreseze. Nu suporta sa treaca o clipa fara a-si impartasi ideile si experientele si stie foarte bine cum sa o faca.

Diplomat, curtenitor si spiritual, are o nevoie vitala de a fi apreciat si admirat de cei din jur. Dar este usor de multumit, pentru ca de fapt, nici nu cere prea mult: doar ca ceilalti sa il remarce si sa-i spuna o vorba buna, macar din cand in cand. Motto-ul lui este "Traieste-ti clipa!", asa ca, de multe ori, acorda o importanta exagerat tuturor evenimentelor, chiar daca acestea sunt absolut nesemnificative. Iar daca este prea sigur pe el bazandu-se pe faptul ca ceilalti il vor admira intotdeauna, chiar daca o mai ia "razna", nativul poate deveni critic, malitios si capricios.

Nativul Varsator este un estet care tine sa-si puna toata energia in slujba frumusetii. Are capacitatea de a evalua faptele, dar nu le critica si nici nu le analizeaza. De asemenea are idei stralucite dar nu se simte capabil sa le transpuna in realitate. Pentru nativ "a gandi" este mai important decat "a executa". Capacitatea de a lua decizii nu este punctul lui forte, dar in spatele aparentului idealism se ascunde o mare forta. Atras de arta in general, chiar daca este deosebit de talentat prefera sa ii lase pe altii sa interpreteze, el rezervandu-si postura de spectator fidel. Are nevoia permanenta de a stabili contacte sociale, nu neaparat datorita dorintei de a se afla in mijlocul atentiei, sau de a-i ajuta pe ceilalti, ci pentru ca nu poate trai daca nu este incurajt si simpatizat (chiar sid e persoanele straine).

Are o minte prodigioasa: logic, obiectiv, nativul gaseste calea de a-si dezvalui adevarata personalitate, de a o armoniza cu lumea inconjuratoare.
Intuieste mai mult decat observa natura umana, o caracteristica de baza a nativului este aceea ca poate absorbi, precum un burate, cele mai abstracte idei, transformandu-le in ceva palpabil si nu in ultimul rand util. Despre el se poate afirma ca este un autodidact, mandru de eruditia lui, daca este cazul. Interesat de stiinta dar si de natura umana, incearca sa descopere misterele citind cat mai mult sau implicandu-se  in diverse grupuri sau activitati umanitare. Desi manuieste perfect cuvinetele, cateodata vorbaria lui ii scoate din minti pe cei din jur.

Este obiectiv si inteligent dar de cele mai multe ori nu abdica de la ideile si principiile lui decat daca i se prezinta argumente imbatabile, teorii cat mai sofisticate cu care trebuie sa fie de acord pana la proba contrarie. De fapt nativul traieste in conformitate cu regulamentele pe care le-a stabilit inca din adolescenta si pe care le respecta cu sfintenie, indiferent de parerea celorlalti. Cateodata chiar se mire de el insusi, de calmitatea de care dovada chiar atunci cand altii il combat sau chiar incearca sa-i demoleze argumentele. Dar prefera sa ii tolereze pe cei din jur, cu un soi de dispret pe care stie, insa, sa si-l ascunda foarte bine.

Se indragosteste fulgerator, dar pasiunea lui nu este decat un foc de paie care stinge la fel de repede precum s-a aprins.
Cauta un partener de vioata care sa-i fie deopotriva prieten si amant, iar viata alaturi de el este o permanent aventura, o goana dupa senzatii tari. Dar pentru ca nue ste posesiv, nu va accepta ca cineva sa-i impuna un stil de viata sau sa-i limiteze campul de actiune. Ar prefera ca cel caruia ii impartaseste toate bucuriile si necazurile sa-i inteleaga nevoia de liberate caci, in caz contrar, va pleca fara sa se mai uite inapoi.

Nativul Varsator este puternic, disciplinat, mandru si increzator in fortele proprii.
De obicei, incearca o multime de variante pana cand o constientizeaza pe cea mai buna. Dar uneori este cam idealist si are prea multa incredere in bunele intentii ale oamenilorm asteptand ca ei sa-i raspunda cu aceeasi moneda. Cu toate acestea, nu este foarte adaptabil si nici nu stie cum sa se relaxeze. Strategia lui de viata poate fi concretizata in cuvintele "Totul sau nimic!", iar acest lucru il face incapabil sa ajunga la compromisuri, chiar de dragul de a salva aparentele.