Horoscop Sagetator 2011

Horoscop Sagetator - Caracteristici generale 2011 (23 noiembrie – 20 decembrie)
Semn de foc: mutabil (transformare), masculin (extrovertit), guvernat de planeta Jupiter

Verbul reprezentativ: "a vedea"
Caracteristica dominanta: dorinta de a invata
Atuurile: profunzimea gandirii
Piatra pretioasa: turcoaz
Culorile norocoase: bleumarin, purpuriu
Ziua norocoasa: joi
Numerele norocoase: 2, 7
Locurile norocoase: orasele mari

Segetatorul spre deosebire de semnul zodiacal anterior, Scorpionul, axat mai degraba pe o analiza profunda a lucrurilor, crede ca singura modalitate de a descoperi misterul vietii consta in a acumula cat mai multe cunostinte. Nascut sub semnul Filosofiei si al Religiei, Sagetatorul va incerca in permanenta sa afle adevarul si rostul vietii, folosindu-se de toata experienta sa. Principalul scop al vietii lui este de a invata, vazand in aceasta singura posibilitate de a avansa.

Simbolul astrologic al Sagetatorului era intruchipat de centaur – jumatate om, jumatate cal. In mitologia romana si in cea greaca, centaurul era un intelept mereu dornic sa invete, dar putea fi in acelasi timp incapatanat si chiar agresiv. La fel ca el, Sagetatorul era caracterizat printr-o mare disponibilitate intelectuala, fara prejudecati sau idei fixe. Dorinta lui cea mai mare este cea de a fi lasat sa faca ce vrea, sa nu i se ingradeasca in nici un fel libertatea. In cadrul zodiacului, sagetatorul este opus Gemenilor, simbolul comunicarii. Astfel, in vreme ce nativul din Gemeni doreste sa fie in tema cu cat mai multe domenii, dar fara a aprofunda vreunul, Sagetatorul este mult mai profund, dornic sa invete in permanenta. Inregistreaza progrese uimitoare pentru ca este perseverent si tenace, dar uneori este mult prea nerabdator si insistent, daca observa ca lucrurile au luat o turnura care-l dezavantajeaza.

Jupiter (planeta care guverneaza semnul zodiacal al Sagetatorului) era in mitologia romana simbolul puterii absolute. Jupiter reprezenta expansiunea fara limite, in orice domeniu, dar aceasta se putea traduce si printr-o inclinatie spre exces. Si pentru ca astrologii sunt convinsi ca Jupiter este planeta norocului, Sagetatorul nu poate fi decat extrem de norocos. Jupiter guverneaza semnul zodiacal al Sagetatorului (aspectul masculin), dar si pe cel al Pestilor (aspectul feminin). Pestii cauta intr-un mod idealist perfectiunea, iar Sagetatorul pune accent pe exploraea intelectuala a lumi, cercetarile lui fiind mai degraba filozofice. Desi are tendinta de a se supraevalua si dea fi prea indulgent cu el insusi, Sagetatorul este un individ fermecator, de incredere, care se poate adapta cu usurinta la orice situatie. Ar putea lasa impresia ca este extravagant sau superficial, dar compenseaza prin faptul ca este generos si are un ascutit simt al umorului.

Fiind un semn de Foc, Segetatorul are tendinta de a actiona in virtutea primului impuls, chiar inainte de a analiza toate datele problemei. In orice caz, nu este atat de pripit precum nativul din Berbec si nici la fel de impulsiv precum Leul. Sagetatorul vrea sa afle cat mai multe despre viata prin intermediul experientelor personale, nu citind ce ar trebui sa faca sau sa gandeasca. Entuziast, prietenos si spiritua, este o prezenta agreabila si incantatoare, dar cateodata lasa o impresie deplorabila pentru ca are tendinta de a vorbi inainte de a gandi. Stie sa ia deciziile bune la momentul oportun, dar cateodata este de-a dreptul iresponsabil si lipsit de tact, pentru ca se avanta cu capul inainte, fara sa calculeze cu precizie riscurile. El este exploratorul prin excelenta, iar optimismul lui inascut in face sa fie un excelent interlocutor (chiar daca uneori este cam agresiv).

Vorbaret si entuziast, se calauzeste dupa principii stricte, visand la dragostea si la linistea universala.
Onest si inteligent, nu-si gaseste niciodata locul, iar uneori este imprudent si extravagant. Este tolerant in relatiile cu oamenii si se intelege extraordinar cu ei pentru ca ii ia exact asa cum sunt. Dar pentru ca este un extrovertit, incapabil cateodata sa-si masoare cuvintele, poate rani involuntar sentimentele altora. Motto-ul lui ar putea fi: "Nu-mi ingradi libertatea!".


Este incapabil dea sesiza pana la capt diferentele dintre oameni, pe care ii trateaza de parca ar fi o parte integranta din el insusi. Are tendinta de a se indetifica si de a se lasa asimilat de ei. Ar vrea sa se imparte tuturor sie ste foarte dezamagit atunci cand observa ca acest lucru nu este posibil. Este un individ intuitiv si chiar profetic. Nu-si poate afla linistea decat daca gaseste ceea ce cauta cu indarjire, dar problema e ca niciodata nu ajunge la concluzia ca nu va putea sti totul.

Unii Sagetatori sunt critici, sceptici si uneori chiar suspiciosi si secretosi. Acest nativ isi sustine cu tarie punctul de vedere si este greu de contrazis. De obicei nu-si poate pastra obiectivitatea in relatiile cu oamenii, dar nici nu suporta sa i se arate unde a gresit. Este aspru (chiar nepoliticos cateodata), impulsiv si foarte incisiv, manuind cuvintele ca pe niste arme. Dar este extrem de spiritual si chiar daca raneste in mod inconstient oamenii, acestia nu se pot supara pe el.

Mereu activ, intelectual dar si fizic, Sagetatorul se afla intr-o permanenta alerta. De aceea, ar putea sa isi consume surplusul de energie practicand un sport de echipa, mai ales ca fiind foarte tenace ar putea ajunge sa doboare toate recordurile. De asemenea, tinand cont de faptul ca are certe tendinte oculte, ca este mult mai profund decat pare, ar putea deveni preot sau profesor de filozofie, poet sau muzician de renume. Ii place sa dea sfaturi, sa-i ajute pe ceilalti, dar ar trebui sa aiba mai mult tact s sa se poarte cu mai multa grija, caci dorinta lui de a spune adevarul verde-n fata este extrem de deranjanta pentru cei mai multi dintre interlocutorii lui. Dar despe el nu se poate spune ca este altruist, generos, da, dar asteapata intotdeauna sa i se raspunda cu aceeasi moneda.

Are principii stricte, de la care nu se abate niciodata si o viziune foarte larga asupra vietii. Indemanatic si inteligent, va prefera sa gandeasca si nu sa actioneze imediat, atunci cand se angajeaza intr-un proiect de anvergura. Este un lider inascut, care reuseste sa isi asume sarcinile cu o anumita detasare, am putea spune chiar serenitate. Are randament maxim numai atunci cand lucreaza sub presiune, cand este provocat sa isi puna in valoare calitatile. Sagetatorul detesta tot ceea ce este traditionalist, acceptand numai ceea ce este supus logicii.

Ii place sa se distreze, sa isi traiasca din plin viata. Stie "sa joace teatru", exagerand chiar din dorinta de a-si bine dispune interlocutorii.
Dar este spiritual si vivace, asa incat compania nativului este indispensabila pentru o persoana inteligenta. Pentru ca are deplina incredere in propriile forte, considerand ca logica lui este imbatabilam poate deveni certaret si incapatanat, fara ca aceasta sa insemne ca refuza din start o idee noua. Dimpotriva, este mereu dornic sa invete si sa isi imbunatateasca bagajul de cunostinte. Dar este un mare orgolios si comportamentul lui se va raci considerabil, atunci cand va considera ca a fost criticat in mod nejustificat. Daca interlocutorul il va plictisi povestindu-i ceva plin de amanunte, dar lipsit de esenta, atunci nu numai ca il va suspecta de prostie, dar nici macar nu va mai avea rabdare sa descopere adevarul si va face cale intoarsa fara a mai privi inapoi.

In majoritatea Sagetatorilor se regasesc de fapt, doua personalitati cu tendinte diferite:
una care doreste sa se puna in slujba oamenilor iar cealalta – caracterizata prin primitivismul gandirii. Exista doua tipuri de nativi: cel pozitiv face tot posibilul pentru a-si anihila defectele, punandu-si in valoare mai ales rafinamentul intelectual, sinceritatea si corectitudinea, iar cel negativ se caracterizeaza prin infatuare, impulisvitate, ipocrizie si chiar fanatism. Dar chiar si acestia pot gasi calea cea buna, daca accepta sfaturile persoanelor foarte apropiate si daca renunta la egocentrismul tipic, incercand sa gaseasca macar o cale de mijloc.