Zodia Fecioara (23 august – 22 septembrie)


Semn de pamant: mutabil (schimbare), feminin (introvertit), guvernat de planeta Mercur
Verbul reprezentativ: "a analiza"
Caracteristica dominanta: simtul practic
Atuurile: atentia la detalii, solicitudinea
Piatra pretioasa: onix
Culorile norocoase: gri, galben
Ziua norocoasa: miercuri
Numerele norocoase: 4, 8
Locurile norocoase: orasele mici

Fecioara, spre deosebire de primele 5 semne zodiacale, axate mai ales pe cunoasterea si dezvoltarea propriei personalitati, isi foloseste toate talentele pentru a se pune in slujba celorlalti. In ciuda faptului ca este extrem de modest, nativul este harnic, eficient, mai ales cand lupta pentru o cauza pe care o considera dreapta. Este foarte ordonat si isi organizeaza excelent munca.

Timid si cateodata cam nervos, nativul este retras sis isi doreste sa nu deranjeze pe nimeni. Dar are simt practic si o logica de fier, desi cea mai importanta calitate este aceea ca poate vedea in profunzime toate aspectele unei probleme. Ar putea deveni un stralucit om de afaceri pentru ca este metodic, extrem de atent la detalii si capabil sa reziste in mod eficient rutinei. In cadrul zodiacului, semnul Fecioarei este opus Pestilor, desi ambele au drept caracteristica principala grija pentru ceilalti. Dar nativul din Pesti vrea sa lucreze mai degraba alaturi de un grup, sa se gandeasca la proiecte de anvergura, in timp ce Fecioara va cauta mai degraba sa-si asume toate responsabilitatile si sa se concentreze asupra detaliilor.

Fecioara este guvernata de planeta Marte (zeu care, in mitologia romana era mesagerul lui Dumenzeu). Marte era cunoscut mai ales pentru ideile practice si capacitatea sa analitica. Marte guverneaza atat semnul Fecioarei (jumatatea feminina) cat si pe cel al Gemenilor (jumatatea masculina). In timp ce nativul din Gemeni vrea sa stie cate putin din mai multe domenii, Fecioara prefera sa analizeze esenta lucrurilor. Cel nascut in aceasta perioada a anului se pricepe de minune sa descopere ce se afla in spatele cuvintelor, justificarea faptelor celor cu care intra in contact permanent sau chiar temporar.

Minutios si foarte exact, va avea nevoie de un punct de reper in tot ceea ce intretine iar cateodata devine cicalitor si chiar enervant. Pe de alta paret ar putea deveni chiar neglijent, dar in general nativul este meticulos, chiar pedant. Datorita faptului ca pot analiza logic orice conjunctura, fara a se lasa dominati de sentimente, cei mai multi natvi pot deveni oameni de afaceri. Sunt practici energici si ordonati, desi ar putea sa devina foarte ironici si sa-i critice cu inversunare pe cei care le sunt aliati.

Fecioara, fiind un semn de Pamant, nativul va incerca sa analizeze lume, sa-si pastreze obiectiviatea si detasarea emotionala
, in loc sa se arunce cu capul inainte, sa actioneze inainte de a fi convins de utilitatea demersului sau. Este mai interesat de prosperitatea financiara decat toate celalte semne de pamant. Atunci cand e vorba de posesiunile lui, devine avar la toate miscarile celor din jur (caci crede ca sunt potentiali dusmani). Iar pentru a-i indeparta, apeleaza la o tactica originala: se joaca cu nervii lor, ii cicaleste si le scoate in evidenta defectele, pana cand toti cei care au ravnit sa ii ia locul abandoneaza o lupta mult prea nedreapta pentru ei.

Nativul Fecioara vrea mai degraba sa inteleaga mecanismul procesului de acumulare, decat sa-si "insface" prada, sa fuga cu ea si s-o devoreze linistit.
In afaceri este ajutat de aceeasi gandire practica: acorda maxima importanta negocierilor, tatoneaza terenul si este foarte sceptic atunci cand i se fac diverse promisiuni si pentru ca este extrem de atent la detalii, nu poate fi altcumva decat perfectionist. Din pacate, multi sintre cei din jurului lui confunda dorinta de a se autodepasi a celui nascut in zodia Fecioarei cu pedanteria excesiva.

Atunci cand apar probleme si mecanismele pe care le-a analizat cu atata atentie nu functioneaza perfect, isi face o multime de griji
, dar nu se lasa descurajat. In cazul in care reuseste sa-si infranga emotivitatea si sa lase la o parte modestia, is poate exprima opiniile foarte clar si prezinta argumente solide. Prefera sa-si petreaca majoritatea timpului meditand la lucrurile importante pentru el si rareori e capabil sa faca o nebunie care sa il scoata din rutina.
Cateodata pare rece, inabordabil, dar asta tocmai pentru ca logica lui, impartialitatea de care da dovada nu sunt percepute asa cum trebuie. Pentru cei mai slbai de inger, sarcasmul nativului este ceva insuportabil, o otrava cu efect instantaneu.

Fecioara incearca sa ii domine pe ceilalti, dar realizeaza ca atitudinea lui nu este cea mai potrivita si renunta repede
la incercarea de a-si impune punctul de vedere. Are o incredere nemasurata in instinctele, dar nu actioneaza conform lor. Reactiile lui sunt incete si sigure, pentru ca vin dupa o indelungata analiza si fiindca nu-si permite nici o greseala. Sensibil la influentele exterioare, percepe cu usurinta vibratiile negative venite din partea celorlalti. Acest lucru chiar il poate transpune intr-o stare proasta, il poate face nefericit si acest lucru se va repercuta, fara indoiala, asupra relatiilor cu ceilalti. Este prea orgolios pentru a cere ajutorul clor din jur. Detesta sa fie compatimit, asa ca se straduieste sa-si ascunda emotiile in spatele unei carcase impenetrabile.

Capacitatea lui de a sorta, de indexa ideile cu o precizie uimitoare si cu un randament maxim este atat de uluitoare, incat nativul isi poate umili auditoriul fara a rosti mai mult de 5 fraze. Bineinteles, nimeni nu va mai crede ca nativul este de fapt introvertit, extrem de sensibil, ca prefera sa se odihneasca, nu sa se arunce in permanenta in vartejul luptei. Si acesta este adevarul: prefera tihna, o viata sentimentala linistita, obisnuita. Isi vede caminul ca pe un loc unde se poate retrage dupa o obositoare lupta, chiar daca ea este purtata doar pe plan ideatic. Asta nu inseamna ca nu traieste cu intensitate fiecare clipa, dar prefera sa isi ascunda sentimentele, sa-si traiasca singur bucuriile si sa-si ascunda resentimentele, furia impotriva vietii.

Fecioara, cateodata, are senzatia ca nu are destule cuvinte pentru a-si exprima adevaratele ganduri
, trairile interioare si, intr-un fel, chiar asa este. In schimb pretinde sinceritate deplina din partea celorlalti si place sa se erijeze in postura de sfatuitor, caci manifesta intelegere si rabdare fata de ceilalti. Si chiar daca stie ca e de bun simt sa ii accepte as cum sunt, devine intolerant in raporturile cu cei mai putin inteligenti decat el, ia daca nu, macar sceptic.